Наші менеджери зв'яжуться з вами з 9:00 до 21:00.


Чекайте на дзвінок.

Усі підводні камені при виборі ламінату на кухню

 

Ламінатна підлога - одне з найпопулярніших рішень як для сучасних, так і класичних інтер'єрів. Такий вибір обумовлений відносно низькою ціною, високою міцністю та стильним зовнішнім виглядом. Більше немає необхідності купувати дорогий паркет і здригатися щоразу, коли якийсь важкий предмет падає і завдає йому каліцтва у вигляді подряпин і сколів. Багато хто досі бояться використовувати ламінат на кухню, тому що існує реальна загроза утворення грибка під покриттям або тому, що він може просто не витримати навантаження і деформуватися (здутися). Так, це може статися, якщо неправильно вибрати ламінат на кухню.

Як правильно вибрати ламінат на кухню?

Найголовніше вибрати правильний клас покриття, підготувати основу та захистити стики від вологи. Ламінат складається з 4 шарів:

Чим вищий клас ламінату, тим товстіший і якісніший його шари. Рекомендується використовувати 32 або 33 клас ламінату для кухні та інших приміщень, де використовується багато води. Крім цього, сама поверхня має бути матовою та неслизькою. Також слід використовувати звукопоглинаючу підкладку із древесного волокна або пробки. Це допоможе уникнути неприємних звуків типу стукотів або "цокання". Після того, як ви поклали підкладку і ламінат на кухню, потрібно обробити всі стики спеціальним водовідштовхувальним засобом. Це допоможе захистити ДВП або ДСП, які використовуються у другому шарі, від утворення грибка та плісняви. 

Який дизайн обрати?

Все залежить від ваших власних уподобань. Але ми рекомендуємо використовувати шорсткий або рельєфний ламінат на кухню. Це не тільки красиво з погляду дизайну, але й безпечно для вашого здоров'я. У нашому магазині ви знайдете ламінат на кухню будь-якого кольору та з будь-якою текстурою. Можна вибрати ламінат із імітацією паркету або масивних дерев'яних дощок.



З 2017 року серед дизайнерів простежується тенденція використання ламінату для кухні з фаскою. При з'єднанні дощок утворюються свого роду борозенки, які дуже нагадують вигляд натурального дерев'яного паркетного покриття. Світлий ламінат на кухні виглядає дуже стильно та затишно.

Но из-за шероховатой поверхности вам придется приложить немало усилий, чтобы его отмыть. Но, как говорится, если очень хочется, то можно всё. Если же у вас большая кухня или студия (гостинная и кухня в одной общей комнате), можете также рассмотреть вариант комбинированного пола: сочетание плитки и ламината на кухне. В “мокрой” зоне используется плитка, а в “сухой” - ламинат.

Ця свого роду еклектика виглядає стильно і забезпечує 100% безпеку. Така підлога прослужить вам ще більше.

📝 Як розрахувати кількість ламінату на кухню?

Якщо ви вже вирішили купити ламінат на кухню, то потрібно розрахувати площу кімнати і додати 5% від загального метражу. Це потрібно для підстрахування, якщо під час експлуатації потрібно буде замінити одну або кілька дощок. Якщо ваша кухня має незвичайну форму, багато кутів або ви вирішили укладати ламінат по діагоналі, то вам потрібно розрахувати площу кімнати і додати мінімум 12-15% від загального метражу. У нашому спеціалізованому інтернет-магазині ви зможете вибрати водостійкий ламінат на кухню будь-якого кольору та текстури. Наші експерти допоможуть у виборі матеріалів та проконсультують у питаннях встановлення. І не забувайте, що у нас завжди є Акції та Знижки!

Перейти до каталогу